Back to top
Tawk.to
Falco: En sand cirkulær virksomhed

Falco: En sand cirkulær virksomhed

Home Cirkulær Falco: En sand cirkulær virksomhed

Falco: En sand cirkulær virksomhed

Cirkulær økonomi. Er det noget vi skal? Og hvad er det egentlig? 

Den cirkulære økonomi står i modsætning til den ”tidligere” tilgang til, at vi altid køber nye produkter, bruger dem, og smider dem væk – den lineære økonomi. Denne ’brug-og-smid-væk-kultur’ har en stor indflydelse på Jorden. Den cirkulære model antager, at nutidens produkter er råmaterialer til senere brug. Efter brug kan produkter adskilles og genanvendes, og der antages en verden uden spild. I en cirkulær økonomi sikrer vi, at råvarer og produkter bevarer deres værdi. Det betyder også, at hvis vi virkelig ønsker at arbejde cirkulært, så skal vi gøre det sammen.

Det drejer sig ikke kun om råmaterialer og bekæmpelse af forurening. Nej, det handler også om iværksætteri. At skabe en forretning gennem værdiskabelse, både økonomisk, socialt og innovativt. Falco ønsker at være sådan en entreprenør for dig! Naturligvis hænger det uløseligt sammen med vores produkter og vores engagement for at imødekomme brugen af cyklen. Alt dette bidrager også til bæredygtig mobilitet.

Med andre ord; cirkularitet er ikke kun en ny måde at tænke på og men også at gøre sammen!

Vedvarende energi

Vedvarende energikilder som sol og vind forårsager ikke luftforurening og har en lav CO² udledning. En anden fordel er, at denne energi er uudtømmelig. Dette i modsætning til kul, olie og gas. Derfor har Falco i de senere år investeret i ikke mindre end 1.787 solcellepaneler på produktionshallernes tage. Dette gør Falco fuldstændig selvforsynende. Der er også blevet installeret en vindmølle foran bygningen, som producerer strøm til fabrikken. Den udstråler samtidig vores engagement for miljøet og viser andre iværksættere i nærmiljøet, hvor hurtigt man kan gøre en forskel. Desuden er næsten alle lamper erstattet af bæredygtig LED-belysning.

zonnepanelen zelfvoorzienend

 

Holdbare materialer

Hvor det er muligt bruger Falco bæredygtige materialer til produktion af vores produkter. Vi er f.eks. FSC®-certificerede. Det betyder, at alt vores træ har FSC®-godkendelsesmærket fra Forest Stewardship Council®. Falco er certificeret under nummer CU-COC-008530 og licensnummeret er FSC-C016221.

Udover en masse træ bruges der hovedsageligt meget stål hos Falco. Vi ved alle, at alt stål kan genanvendes, selv når det er galvaniseret eller overtrukket. Det opsamlede stålskrot smeltes til flydende stål. Produkter fremstillet i det holdbare Corten-stål er naturligvis også muligt hos Falco. Corten-stål er let genanvendeligt og har en lav CO²-udladning – med lige så lang levetid som almindeligt stål.

Bæredygtige og cirkulære produkter

Bæredygtighed og cirkularitet begynder med valget af produkt. Dette er ikke noget nyt for Falco, for vores produkter har været robuste og stærke i årevis. Det betyder, at levetiden for vores produkter er lange, og at de ved den korrekte vedligeholdelse sikkert kan bestå en generation længere.

Falco’s måde at arbejde på har ubevidst været noget nær cirkulær i generationer. Ved varmgalvanisering og eventuel pulverlakering opretholder produkterne deres værdi så lang tid som muligt, og så lidt nyt materiale som muligt er nødvendigt. Desuden bliver alt affaldsstål, der laves under produktionen, sirligt adskilt og indsamlet af et metalgenvindingsfirma. Flere og flere af produkterne er også designet således, at enkelte dele kan erstattes, i stedet for at et helt produkt skal udskiftes.

Reparation og renovering er også ofte meget enklere, billigere og bestemt mere bæredygtigt.

Falco undersøger endnu flere muligheder inden for cirkularitet og den cirkulære økonomi. Produktudvikling er her et vigtigt aspekt. På denne måde ønsker Falco at designe produkter, der bedre kan integreres i den cirkulære økonomi. Det omfatter alt fra design, der har en endnu længere levetid, til (de)montering, renovering og ombygning, men også til reparation, vedligeholdelse og genbrug.

Bæredygtig arbejdsgiver

Ud over kravene i ISO14001 har Falco investeret meget i bæredygtig energi, sin egen maskinpark og sine egne transportmidler med det mål at være i stand til at fremstille alle produkter på vores egen fabrik. Naturligvis betyder dette betydeligt færre transportbevægelser og ikke uden betydning: en god beskæftigelse i Vriezenveen (NL), hjemsted for moderselskabet Falco BV.

Med introduktionen af sin egen pulverlakeringsinstallation i 2018 er disse transportbevægelser reduceret yderligere. Vores medarbejdere svejser under den mest moderne svejserøgsekstraktion med separat vandekstraktion og under gode arbejdsforhold.

Vores egne lastbiler overholder Euro V og kører ikke mere end de nødvendige kilometer.

Det er også værd at nævne, at der dagligt bliver affaldssorteret, og at regnvand separeres fra spildevand.

Falco investerer i personalet, der kvitterer med en masse erfaring og engagement. Hvert år er der også adskillige lærlinge og praktikanter på fabrikken, og vi hjælper derved de næste generationer med at udvikle sig og gøre det endnu bedre.

Og så?

Vi kan ønske os alt og være fuldt ud cirkulære, mens vi bevarer planeten, mennesker og overskud. Men teknisk set er alt ikke muligt (endnu). Standarder og lovgivninger er endnu ikke klar til at skalere op. LCA-systemer (Life Cycle Assessment) skal stadig videreudvikles for at gøre cirkulær økonomi målbar. Er løsningerne større end dig og os? 

En kandidat fra Universitet Twente (NL) har opsummeret mulighederne på dette område for Falco med en grundig designforskning. I materialer, i produktdesign og i bæredygtig energi. En LCA af alle anvendte materialer. Vores produktudviklingsafdeling undersøger i øjeblikket, hvordan vi kan bruge det udviklede værktøj i praksis. 

John Wermink har været ansat som Circular Manager siden 1. april 2020. Hans mål er at kortlægge, hvor cirkulært Falco’s produktsortiment allerede er baseret på MKI-værdier (miljøomkostningsindikator), og hvad vi ellers kan gøre for at være cirkulære.

MKI er en indikator, der udtrykker miljømæssige virkninger af et produkt i Euro. Den vejer alle relevante miljøpåvirkninger, der opstår i løbet af et produkts livscyklus, og tilføjer dem til en enkelt score. MKI, eller skyggeprisen for et produkt, er en nem måde at sammenligne og kommunikere miljøpåvirkningen af produkter eller projekter. Falco vil investere i software til beregning af MKI'er for vores produkter. 

Hvad vi kan gøre, gør vi. Og hvad skal vi gøre? Vi arbejder med de 10 R’er (Respect, Responibility, Refuse, Reduce, Rethink, Repurpose, Reuse, Repair, Recycle og Restore) og har allerede godt fat i Rethink og Redesign. Men vi vil også gerne udfordres af dig på alle de andre R'er. 

Det er et langt sejt træk, som Falco føler et stort ansvar for, og som vi ikke undviger. Vi gør det for dig og de kommende generationer.

Falco: En sand cirkulær virksomhed
Vi sidder klar til at hjælpe…

Har du brug for råd, er vi klar til at hjælpe og vejlede, både over telefonen eller ved et besøg.

7536 8100 info@falcoas.dk Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores nye produkter og nyheder i øvrigt